tisdag 10 november 2009

Världens godaste

paj åt vi till middag igår. Vi fullkomligt älskar den här pajen och ibland äter vi den flera gånger i månaden! Tänkte dela med mig av receptet så har ni dagens middagstips fixat redan nu.


Brie Salamipaj


Deg
125 g smör
3 dl mjöl
3 msk vatten


Fyllning
250 g brieost
2 tomater
Valfri mängd salami


Äggstanning
4 ägg
1 dl mjölk
Salt och peppar


Tryck ut degen i formen och pricka den.
Ställ degen i kylen i 15-30 minuter.
Hacka tomaterna, salamin och hälften av osten.
Blanda ägg, mjölk och kryddor
Förgrädda pajsklaet i 10 minuter på 200 grader
Ha i fyllningen, häll över stanningen och skär resten av osten och lägg överst på pajen
Grädda på 200 grader i 30-40 minuter!


4 kommentarer:

Signe 1 sa...

Pajen lät supergoood! Jag älskar brie och salami!:-) Kram Sofia

Lallis - liv och leverne sa...

Åh vad gott det låter. Älskar också brie. Måste prova i morgon:)Tack för receptet.Kram Lallis

Kamomilla sa...

Oj, det där ska jag viska i gubben öra... Det är ju han som är kocken i huset...

Annelie sa...

Så smarrigt, detta måste jag testa!