lördag 19 februari 2011

:117 by Solvatten

NK Glas, Porslin & Kök har startat ett hjärteprojekt med Solvatten.
Den unika glasflaskan från :117 by Solvatten är framtagen till förmån för ett vattenprojekt i Kenya. Intäkten från glasflaskorna går oavkortat till Solvatten, som är en svensk innovation som renar vatten med hjälp av solenergi. Resultatet blir drickbart vatten enligt WHO:s riktlinjer.


Flaskan ska påminna oss om att rent vatten inte är en självklarhet för alla. I takt med att glasflaskorna säljs fylls en pall med Solvattendunkar som skickas till Kenya. Behovet av rent vatten i området är stort och för många är det en fråga om liv eller död. Solvatten är en effektiv lösning. :117 by Solvatten uppmanar och påminner oss om hur fantastiskt och livsnödvändigt vatten är. Ett samarbete där innovation, design och en tanke om att göra skillnad möts.

Solvatten är en svensk innovation som renar vatten med hjälp av solenergi. Efter några timmar i solen är vattnet fritt från bakterier som orsakar diarrésjukdomar som dysenteri och kolera. En mekanisk indikator visar när vattnet är rent. En stor skillnad jämfört med andra vattenreningsmetoder är att vattnet samtidigt värms upp. Det sparar både energi, pengar och miljö. Solvatten har tagit emot diverse priser och erkännanden som bl a SKAPA–priset, Miljöinnovationspriset och utnämnts till WWFs Climate Solver. I dagsläget samarbetar Solvatten med en rad företag och organisationer bl a Vi-skogen, som driver projekt på Kenyas fattiga landsbygd. Uppfinnaren bakom Solvatten heter Petra Wadström.


Källa: Pressmeddelande NK, Pressbild NK

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Saknar bilder från ditt hem!

Mia