måndag 24 oktober 2011

Bloggträff 2011 - Arga Snickaren

Mässans sista besök var på "Arga snickartorget" där vi fick några ord och en rundtur med Anders Öfvergård. Yvigt gestikulerande pratade han på med samma inlevelse som vi är vana vid att se i tv-rutan!
Anders är inte killen som ligger på latsidan. Han har bla hunnit med att arbeta som möbelsnickare, driva en byggfira, driva fyra krogar, starta upp kedjan Granit och nu sitt eget produktionsbolag!


Han berättade att det inte finns något färdigt manus när de spelar in de olika avsnitten till Arga Snickren.Familjerna får hjälpa till så mycket som möjligt och sista dagen får de åka iväg en stund när hemmet stylas. Anders är själv med och väljer ut deltagarna till programmet, men han kommer in först mot slutet. Av ca 4000 sökande väljs 10 familjer ut.
På frågan om de använder sig av psykologer blev svaret nej men att de på bästa sätt försöker hjälpa familjerna att hitta kärnan till problemen och lösa dem.

Vi gick ett varv i montern och fick flera bra gör-det-sjäv-tips. Bla visade Susanne ett smidigt sätt att spackla med ett nytt sorts spackel som rollas på väggen. Det måste jag testa!

Just nu söker Arga Snickaren nya familjer till kommande program. Här kan man ansöka!

2 kommentarer:

It's a house sa...

Ja det var ett inspirerande möte! Hoppas vi får till det så att vi kan träffas oftare än en gång per år framöver!

En skön onsdag till dig!

Jenny - Hemtrender sa...

Hej Vanja!:)

Jepp, det var kul att gå på mässan i GBG också, träffade på Stefan Nilsson där också som höll trendföreläsning om 2011, bra repetition!;)

Fin summering du gjort efter bloggträffen! Hoppas vi kan ses på Formex i januari :)

Ha en fin söndag,
Kram jenny